Wednesday, September 7, 2016

Sexolog Bianca Schmidt snakker om sexløse ekteskap...


Sexolog Bianca Schmidt:
Lever du i et sexløst forhold?
Ikke noe action i kveld heller. Dessverre er det altfor mange som opplever at sexen dør ut. For de fleste er dette smertefullt og uønsket. Hva gjør vi når sexen forsvinner?
Sex omgir oss. Det bugner av sex-impulser overalt. Sex finnes i sanger, filmer, bøker - for ikke å snakke om internett, som er stappfullt av ymse tilbud. Vi kler oss sexy. Promoterer varer, stjerner og oss selv på sexy vis. Ser vi oss rundt virker det som vi har en seksuell overflod.
Paradoksalt nok er det ofte omvendt. Sannheten er at mange er sexutsultet på hjemmebane. Og det er der det virkelig betyr noe. Gjelder det deg, er du ikke alene. Ifølge dataforsker Seth Stephens-Davidowitz så er de mest bruke søkeordene på Google når det gjelder ekteskapsproblemer «sexless marriage». Det søkes tre og en halv gang oftere enn «unhappy marriage». Google viser også at sextørke opptar oss mer enn mangel på kjærlighet. «Sexless marriage» blir søkt hele åtte ganger mer enn «loveless Marriage».
Det er mange grunner til at et sex kan forsvinne fra et forhold. Her er noen av de vanligste:
* Ulikt behov for sex
* Konflikter i forholdet
* Sexnekt blir brukt som maktmiddel eller straff
* Negative uforløste følelser som sinne eller frustrasjon
* Kjedsomhet
* Barnløshet
* Småbarn
* Stress
* Ereksjonsutfordringer eller problemer
* Sykdom eller bieffekter av medisiner
* Rus
* Depresjon aller andre psykiske utfordringer
* Historie med seksuelle overgrep
* For hyppig bruk av porno
Seksualitet er en viktig drivkraft i oss alle. Sex er noe unikt og intimt å dele. Det skaper samhold. Fysisk intimitet er det som gjør forholdet til noe mer enn et platonisk vennskap. Vi ønsker oss levende sexliv. Likevel har vi sex sjeldnere enn vi ønsker. De fleste savner mer, i alle fall av den deilige sexen.
Det er vanlig at sexaktiviteten går noe ned etter de første samlivsårene, spesielt når barna ankommer. Disse nydelige små nurkene vi skaper via sex, har dessverre en negativ virkning på sexhyppigheten. Sikkert lurt når vi ikke hadde prevensjonsmetoder, men i våre dager er ikke det tilfelle. Dermed kan vi nære intimiteten så den holdes levende. Ikke alltid like lett.
Mange par faller inn i negative mønstre hvor intimiteten får lide. Det kan være greit i perioder, men når sexlivet tørker helt ut, fører det stort sett til relasjonsproblemer. Noen par lever mer eller mindre som romkamerater. De deler liv, hus og seng, men ikke sex.
Hvis begge parter er komfortable med denne løsningen, er det ingen grunn til bekymring. Det er ingenting som sier at vi må ha sex for å leve fullverdig. Men stort sett er en eller begge parter ulykkelige, såret og frustrerte når sex og intimitet uteblir. Situasjonen må adresseres.
Professor Denise Donelly ved Gorgia State University studerer sexløse ekteskap. Hun estimerer at så mange som 15 prosent ikke har hatt sex med partneren de siste seks månedene til et år. Stort sett er det ikke sexen i seg selv som er problemet.
Det er andre underliggende årsaker som gjør at sex uteblir. Uforløste konflikter, sårede følelser og andre utfordringer må bearbeides. Lang tid med avvisning er også smertefullt. Den avviste trekker seg naturlig nok bort for å beskytte seg. En avstand og manglende nærhet blir resultatet. Dere slutter å le sammen, se hverandre i øynene og søke kontakt og samvær. Det nære båndet begynner å frynse opp.
Så hva gjør du når sexlivet har dødd ut? Skal du leve med det, gjøre noe med det eller flytte ut? Det er ikke OK bare å snu ryggen til en annen og regne med at de blir. Hvis dere ønsker å fortsette forholdet, er det nødvendig å prate om situasjonen.
Det er en av de mest sårbare samtalene å ha. Når dere våger så har dere allerede startet en positiv prosess. Sårbarhet og nærhet går hånd i hånd. Om dere kommer i mål og får et deilig sexliv eller velger å avslutte vil tiden vise. Dere blir i alle fall ikke sittende fast i en vond uløselig knute.

1 comment:

  1. Gode ​​dagers venner, jeg heter Kristin Rønning Antonsen fra Trondheim, Norge, jeg er lege lege av yrke, 47 år gammel. Les mitt sanne livs vitnesbyrd. Jeg har en positiv intensjon om at denne informasjonen vil hjelpe noen som leser denne artikkelen akkurat nå til å gjenopprette ødelagte ekteskap og gjenopprette tapt kjærlighetsforhold i løpet av to dager. Etter å ha vært i forhold til Grønseth i årevis, brøt han opp med meg, jeg gjorde alt for å få ham tilbake til å elske meg, men alt jeg gjorde var forgjeves, jeg ville ha ham tilbake så mye på grunn av kjærligheten jeg har til ham, jeg spurte ham med alt jeg har, jeg ga løfter, men han nektet. Jeg forklarte problemet mitt for kollegaen på jobben, og hun foreslo at jeg heller ville kontakte en kjærlighets spellcaster som kunne hjelpe meg med å stave det tilbake, men jeg er den typen personer som aldri trodde at kjærlighetsforestillingen eksisterte eller fungerte, jeg hadde ikke noe valg men for å prøve det, sendte jeg e-post til spellcaster-kanalen, og han fortalte meg at det ikke var noe problem at alt skulle gå bra før tre dager, at eksen min vil komme tilbake til meg før tre dager, han kastet Love spell-delen i luften og overraskende den andre dagen var det rundt kl. Min eks-kjærestepartner ringte meg på mobiltelefonen min, jeg var så overrasket over at jeg svarte på telefonsamtalen, og alt han sa var at han var så lei for alt som skjedde at han ville at jeg skulle komme tilbake til ham, at han elsker meg så mye . Jeg var så lykkelig og det var slik vi begynte å bo sammen lykkelig. Slik kan du nå ham hvis du trenger hjelp doctorigbinovia93@gmail.com eller whatsapp på +2349014523836 ta ting for gitt og det vil ta fra deg ......

    ReplyDelete

Jeg liker å få kommentarer- men vær voksen, vær høflig og sivilisert! Å være ufin er bare bortkasta tid, for det responderes ikke på! :)