Monday, October 14, 2013

...og det skjeve tårn i Pisa:)

Helt siden jeg var liten og vi lærte om "Det skjeve tårn i Pisa" har jeg alltid hatt lyst til å reise dit å se det med mine egne øyne. Jeg er merkelig slik, underlige saker som sikkert har alle mulige logiske forklaringer, vil jeg se, selv om de er aldri så logiske. Jeg vet ikke hvorfor jeg blir dratt mot det tårnet...men vil dit...
Torre pendente di Pisa 

Tårnet er bygget av hvit carraramarmor. Byggingen foregikk i tre etapper over en periode på ca. 200 år. Den første etasjen av tårnet ble påbegynt 9. august 1173. Dette var en periode med militær og økonomisk fremgang. Første etasje er omgitt av søyler med klassiske kapitler...

Pisa er en by i ToscanaItalia, ved elva Arno. Den har 98 000 innbyggere. Pisa er en betydelig handels- og sjøfartsby med stor turisttrafikk, mye på grunn av det spesielle skjeve tårnet som befinner seg der.
Pisa har også et svært kjent universitet, Università di Pisa, grunnlagt 1343, som særlig har hevdet seg innen det juridiske området.
_________________________________________






http://no.hotels.com/hotel/details.html?pa=2&pn=1&ps=2&tab=description&destinationId=709345&searchDestination=Pisa&hotelId=207037&rooms[0].numberOfAdults=2&roomno=1&validate=false&previousDateful=false&reviewOrder=date_newest_first


Hotel Relais Dell Orologio heter hotellet vi skal ligge på. 
Hotellet ligger i hjertet av Pisa, med gangavstand til "Church of st. Sisto". Det skjeve tårnet og Ridderplassen er også i gangavstand fra hotellet. Ikke langt unna ligger også "Museo dell'Opera del Duomo" og Katedralen i Pisa.
Museo dell'Opera
 er en skikkelig liten perle av et museum, som inneholder mange originale statuer fra katedralen, utsøkte trepaneler, illustrerte bøker, religiøse elementer og til og med noen høydepunkter.


_______________________________________________

Mat i Pisa:
Maten varierer fra fisk og sjømat til pasta. Det som er mest berømt fra denne landsdelen er de hvite trøflene, litt krydret i smak og lukter noe mellom sterk hvitløk og ost. Den er mer tilgjengelig enn de sorte trøflene, som finnes kun i oktober og ut desember måned, og de bruker trøfler som smakstilsetning i mange retter, kjøtt-egg-pasta etc. Suppe er også en spesialitet her, "Sullo Scio", og er egentlig bare tomater og grønnsaker kokt sammen med litt krydderier og servert med parmesanost og brød. Noen ganger har de båndspaghetti i(Tagliatelle) og den er vanvittig varm!
Sopp er også en viktig ingrediens i Pisa, og terter/paier etc er også delikatesser derfra.

Vi skal bruke noen dager her. Spise godt, drikke gode drikker og reise litt rundt i byen og på landsbygda og kanskje oppleve litt andre ting enn det turistene raser rundt etter til vanlig. Hvis man leser litt om Pisa på nett, ser man at landbruk er en viktig del og at handel og markeder alltid har vært endel av kulturen der.

Velbekomme:)

A.

No comments:

Post a Comment

Jeg liker å få kommentarer- men vær voksen, vær høflig og sivilisert! Å være ufin er bare bortkasta tid, for det responderes ikke på! :)